‘’Ömrünü Vakfa Adayan Vakıf İnsan: Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR’’

   

           ‘’Ömrünü Vakfa Adayan Vakıf İnsan Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR’’ hocamız adına İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bir program düzenlendi.

            İlim Hizmet Araştırma Merkezi (İHAM) ile İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın müştereken düzenlediği program 28 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 15:00’te İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ ‘’Hikmet Özdemir hocamızı tâ 80’li yıllardan bu yana yakinen tanıyoruz. Kendisi Türk Milli Eğitimine önemli katkıları olan aksiyoner bir bürokrat, yazdığı eserleriyle gelecek kuşaklara faydalı  makaleler , kitaplar bırakan bilge  bir akademisyen ve kazandırdığı vakıf eserleri ile hepimize örnek olan  model bir vakıf insandır. Bu program vesilesi ile kendisine yaptığı kalıcı hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı arz ediyor, bundan sonra sağlıklı uzun ömürler geçirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum’’ dedi.

            Program moderatörü Dr. Müjdat ULUÇAM ile Hikmet Hocamıza doğduğu günden bugüne dek sorular sorarak hem biyografisini anlattırdı, hem de Hikmet Hocamızın belleğinde kalan önemli anılarını dile getirmesini sağladı. Bu söyleşide Hikmet Hocam  özellikle çocukluk ve gençlik yıllarında yaşadığı birçok sıkıntıları anlatırken zaman zaman duygularına hakim olamayarak gözyaşlarını tutamadı. Bu durum izleyiciler tarafında da bir duygu seline yol açtı.

            İzleyicilerin pür dikkat izlediği program sonunda Hocamızın kadim dostları  Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Dr. Selim ARGUN, ve Şahin KARATAŞ’ın video çekimleri izlendi. Kendilerine konuşma imkanı verilen Refik YAZGAN, Cihangir BOZ, Hasan GÖKBULUT ve Hasan ÇELİK de Hocamız ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

            Program sonunda Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ tarafından Hikmet ÖZDEMİR hocamıza bir buket çiçek  ile bir tablo hediye edildi. Tüm katılımcıların keyifle izlediği program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Hocamızın hayatını dinleyen herkesin belleğinde Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) ‘’Hayrun nas, men yenfaun nas- İnsanların hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır’’ Hadis-i Şerifi kaldı.

Ne mutlu Hikmet hocamız gibi ömrünü Vakıf hayatına  hasbî ve fahrî olarak adayabilenlere!..

      Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR kimdir?

Hikmet hocam sade yaşantısı ve mütevazı kimliğiyle maruftur. Lüksü şaşaayı sevmez. İnsanlara küçük-büyük, avam-havas ayırmaksızın değer verir. İhtiyaç sahiplerini gözetir, diğergamdır.

Kur’an ve Sünnet Hocamın yaşantısında herzaman belirleyici olmuştur. Ömrü irşad ve tebliğle geçmiştir. Küçük yaştan itibaren kürsüden minbere, minberden Üniversite dersliklerine kadar daimâ Hakk’ı, hakikati anlatmaktan geri kalmamıştır. Bütün bunların yanında sürekli okuyan-yazan, tefekkür eden ve bunları kaleme alarak pek çok telif ve terceme eser neşretmiş bir bilge adamdır. İsmi ile de müsemmâ hikmet sahibidir.

            Hocam haksızlık karşısında şecaatlidir. İslami hareketin içinde sürekli varolan mücadele adamıdır. Türkiye’de FETÖ hakkında ilk defa 1994 yılında dava açmış ve kazanmıştır.

İnandığı hedeflere ulaşmak için risk almaktan kaçınmaz. O aynı zamanda Vakıf eserlerinin ve hizmetlerinin meydana gelmesinde cesur bir müteşebbistir.

            İnsanlığa Hizmet Vakfı Mavigün Eğitim Kurumlarını açarken hiç sermayemiz yoktu. Ancak Hocamızın yüksek inanç, cesaret, azim ve kararlılığı vardı.

            Kazım Karabekir Kız İmam Hatip Lisesi,

            GOP Mavigün Eğitim Kurumları,

            Arnavutköy Mavigün Eğitim Kurumları,

             Sultan Fatih Eğitim Kurumları ile çok sayıda Cami ve Kuran Kursu Hikmet Hocamızın öncülüğünde inşa edilmiş ve birer Vakıf eseri olarak hizmete açılmıştır. Hikmet Hocam ömrünü Vakıf hizmetlerine adayan bir Vakıf insanıdır. Bu hizmetleri hasbî ve  fahrîdir. Cenabı Hak’tan kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

 

Şahin KARATAŞ                                     
Genel Müdür         
                             

4 Aralık 2018

Diğer Haberler